Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
V Tel Avive strieľali dvaja Palestínčania, zomreli štyria ľudia
Zdielať na

V Tel Avive strieľali dvaja Palestínčania, zomreli štyria ľudia

TEL AVIV / Pri streľbe v Tel Avive zomreli štyria ľudia. Ďalších šesť utrpelo počas útoku na miestne nákupné centrum zranenia, uviedla polícia. Strelci boli dvaja Palestínci z oblasti Hebronu, ktorí boli na izraelskom území nelegálne. Oboch polícia spacifikovala.

Útok mal podľa policajného hovorcu na svedomí dvaja členovia jednej rodiny. Polícia ani tajné služby o ich plánoch žiadne informácie nemali.

Streľba 

Podľa denníka Haarec strieľali muži na dvoch blízkych miestach v krytej tržnici Sarona Market a v jej tesnej blízkosti. K jednému z útokov došlo prd miestnou reštauráciou, ktoré vo večerných hodinách bývajú plné ľuďmi.

Obaja muži skončili v rukách polície. Jeden z nich je zranený a je v nemocnici, druhý vo väzbe.

Policajti prehľadali oblasť. Žiadneho ďalšieho komplica útočníkov nenašli.

Aj zranení

Päť zranených previezli do dvoch miestnych nemocníc. Ich zranenia sú ľahké až stredne vážne a žiaden zo zranených nie je v priamom ohrození života.

Premiér Benjamin Netanjahu, ktorý tesne po útoku dorazil na telavivské letisko cestou z návštevy v Moskve, ihneď po prílete zvolal krízovú schôdzu šéfov silových ministerstiev a bezpečnostných zložiek.

V Izraeli počas posledných ôsmich mesiacov zomrelo pri palestínskych útokoch približne 30 ľudí. V rovnakom čase zabili Izraelčania asi 200 Palestínčanov, ktorých väčšinou označili za pôvodcov útokov.

V Tel Avive strieľali dvaja Palestínčania, zomreli štyria ľudia:

Zdielať na

Najčítanejšie správy