Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Petr Kramný, odsúdený za vraždu dcéry a ženy, podá dovolanie na Najvyšší súd
Zdielať na

Petr Kramný, odsúdený za vraždu dcéry a ženy, podá dovolanie na Najvyšší súd

OLOMOUC / Petr Kramný, ktorému Vrchný súd v Olomouci potvrdil trest 28 rokov väzenia za vraždu manželky a dcéry v Egypte, podá dovolanie na Najvyšší súd. Uviedla to jeho obhajkyňa Jána Rejžková. Dovolanie však nemá odkladný účinok. Kramného odsúdenie označila Rejžková po vynesení rozsudku za justičný škandál.

Olomoucký vrchný súd tiež zamietol žiadosť obhajoby o prepustenie Kramného z väzby. Sťažnosť proti tomuto rozhodnutiu Kramný nepodá.

Vrchný súd tiež znížil náhrady príbuzným Kramného obetí, odkázal ich na občianskoprávne konanie. Vo svojom rozhodnutí priznal súd nemajetkovú náhradu 1,4 milióna korún iba otcovi zosnulej ženy kvôli jeho blízkym väzbám k obetiam.

Kamenná tvár

Zvyšným dvom bratom priznal sumu 170 000 korún a odkázal ich so zvyškom nárokov na občianskoprávne konanie. Krajský súd pôvodne  Kramnému vyčíslil na zaplatenie osem miliónov korún.

Kramný si rozhodnutie súdu vypočul bez emócií a s kamennou tvárou, odôvodnenie počúval sa sklopenými očami. "Súd prvého stupňa správne uzavrel, že ide o zločin vraždy a že páchateľom tohto trestného činu je práve obžalovaný" uviedol predseda senátu Václav Čapka.

Nelogické rozhodnutia

Sudca označil obhajobu obžalovaného za účelovú s radom rozporov. Príkladom je to, že hoci bolo Kramnému aj jeho rodine na dovolenke údajne zle, nevyhľadal zdravotnú pomoc a do izby nenechal nikoho vstúpiť.

Nelogické je podľa neho aj to, že sa už na mieste zbavil všetkých osobných vecí svojich najbližších. Súd poukázal aj na neštandardné Kramného správanie bezprostredne po tragédii, keď sa snažil zviesť zodpovednosť na svoju manželku aj na jeho nasledujúce správanie po návrate domov, keď vzápätí nadviazal vzťahy s ďalšími ženami.

Rozpory sa týkajú vraj aj jeho tvrdenia o samotnom manželskom spolužití, dlhodobé problémy manželov sa zrejme stali motívom jeho činu.

Pozrite sa, čo sa v osudný deň stalo:

Petr Kramný pôjde do väzenia na 28 rokov. Vrchný súd v Olomouci potvrdil rozsudok Krajského súdu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy