Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Divoká naháňačka sa skončila bitkou. Policajti zmlátili unikajúceho muža
Zdielať na

Divoká naháňačka sa skončila bitkou. Policajti zmlátili unikajúceho muža

NEW HAMPSHIRE / Americká polícia čelí obvineniam z brutality. Pri najnovšom incidente použili strážcovia zákona neprimeranú silu proti mužovi, ktorého prenasledovali. Stalo sa to pri zatýkaní, keď sa obeť nemohla brániť.

Divoká naháňačka sa odohrávala v americkom štáte New Hampshire. Polícia prenasledovala dodávku, ktorú riadil 50-ročný Richard Simone.

V slepej uličke

Naháňačka skončila, keď auto zaviedli do slepej uličky. Muž následne vystúpil s rukami nad hlavou. V tej chvíli k nemu pribehli policajti a začali ho surovo mlátiť.

"Nezdá sa, že by kládol odpor, keď ho napadli. Nebol sa s nimi, ale skôr sa chcel vzdať," konštatuje bezpečnostný expert Ed Davis.

Neposlúchol výzvy

Polícia tvrdí, že na muža bol vydaný zatykač za útok, krádež a nebezpečnú jazdu. Tiež podľa slov polície zavinil nehodu, ale napriek tomu pokračoval v jazde.

"Vyzerá to tak, že podozrivý odmietol poslúchnuť výzvy zasahujúcich policajtov, ale nie je jasné, o čo išlo," dodáva expert.

Muža zbili

Policajti muža bili po celý čas, kým ho nenaložili do svojho auta. Vedenie zboru sa k ich konaniu odmietlo vyjadriť.

"Neviem, čo urobil, ale nemuseli ho zbiť päsťami," priznala priateľka napadnutého muža.

Guvernér štátu New Hampshire už vyzval na vyšetrenie incidentu. Policajný zásah vyvolal pobúrenie verejnosti a mnohí ho označili za neprimeraný.

Divoká nkaháňačka sa skončila surovou bitkou, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy