Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pod troskami zrútenej budovy objavili živé šesťmesačné dieťa
Zdielať na

Pod troskami zrútenej budovy objavili živé šesťmesačné dieťa

NAIROBI / Takmer šesťmesačné dievčatko vyslobodili dnes záchranári z trosiek šesťpodlažnej obytnej budovy, ktorá sa v piatok večer zrútila kenskej metropole Nairobi.

S odvolaním sa na vyhlásenia tamojších zdravotníkov o tom informovali svetové agentúry. "Dieťa bolo zasypané približne 80 hodín, našli sme ho vo vedre, zabalené do deky," uviedol podľa agentúry DPA Anthony Mwangi z kenského Červeného kríža.

Dehydrované

Zachránené dievča podľa jeho slov nemalo nijaké viditeľné fyzické zranenia, vyzeralo len dehydrované. Do deky bábätko pravdepodobne zabalila jeho matka, ktorá však zrútenie budovy neprežila.

"Je zázrak, že sa dieťaťu podarilo prežiť štyri dni pod troskami," dodal Mwangi. Pri piatkovom páde šesťpodlažnej obytnej budovy v chudobnej nairobskej štvrti Huruma zahynulo podľa aktuálnej bilancie najmenej 23 ľudí, ďalších minimálne 93 je doposiaľ nezvestných, uvádza agentúra AP.

Zatykač

Záchranárom sa doposiaľ podarilo z trosiek zachrániť asi 136 osôb. Kenský minister vnútra Joseph Nkaissery ešte v sobotu vyhlásil, že povolenie na stavbu budovy nebolo vydané v súlade so zákonom. Dodal, že na majiteľa bude vydaný zatykač.

Pozrite si zábery z miesta tragédie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy