Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Abdeslam na videu. V nočnom klube pije a tancuje
Zdielať na

Abdeslam na videu. V nočnom klube pije a tancuje

BRUSEL / Americká televízia CNN zverejnila video, na ktorom je vidieť dvoch páchateľov teroristických atentátov v Paríži, ako tancujú v bruselskom nočnom klube. Brahim Abdeslam s cigaretou v ústach flirtuje s neznámou blondínou a jeho mladší brat Salah sa zabáva v pozadí. Zábery sú z februára 2015 a o deväť mesiacov neskôr sa Brahim odpálil v parížskej kaviarni.

Brahimov brat, Salah Abdeslam, donedávna najhľadanejší terorista v Európe, má povesť krvilačného zabijaka. Tí, čo ho poznali v mladosti, ho opisujú v inom svetle. Rád chodieval do kasín, fajčil marihuanu a miloval diskotéky.

"Veľmi o seba dbal, chcel sa páčiť dievčatám a bola s ním zábava," hovorí jeden z jeho známych.

Prekvapivé video

Na záberoch, ktoré zverejnila televízia CNN, je Abdeslam v ženskej spoločnosti na jednej z diskoték. V tom čase nič nenasvedčovalo tomu, že by sympatizoval s islamskými radikálmi.

"Nikdy nepohrdol pohárikom, ale nestalo sa, že by bol opitý," hovorí jeho známy.

Abdeslam vlastnil bar spolu s bratom Brahimom, ktorý zomrel pri parížskych atentátoch. Väčšina návštevníkov bola marockého pôvodu.

"Po práci som tam zvykol ísť, hral som s priateľmi karty a stávkovali sme," opisuje Salahov kamarát.

Náhla zmena

Po čase Abdeslam prestal navštevovať bary a pravidelne sa objavoval v mešite. Odrazu z neho bol iný človek. "So svojm bratom sa často modlil aj doma," hovorí známy.

Jeho priatelia si nedokážu vysvetliť, prečo sa kamarát z ich partie tak veľmi zmenil. Bol to Abdeslam, kto naplánoval vlaňajšie krvavé útoky v Paríži a jeho meno sa stalo symbolom teroru.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy