Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Brat teroristu: hlásili sme, že Najim odišiel do Sýrie. Nič sa nestalo
Zdielať na

Brat teroristu: hlásili sme, že Najim odišiel do Sýrie. Nič sa nestalo

BRUSEL / Bol to milý chlapec a šikovný študent. Hovorí Mourad o svojom bratovi, ktorý sa odpálil na bruselskom letisku. Mladík odvážne predstúpil pred novinárov. Jeho tvár poznajú fanúšikovia bojových športov. Pre Belgicko len nedávno vybojoval svetový titul.

Mourad nepatrí medzi mladíkov, ktorí by sa nechceli integrovať, práve naopak. Belgicko reprezentuje ako vrcholový športovec a zbiera medaily. Pred tromi rokmi bol taký aj jeho brat. "Milý a šikovný chlapec. Tak si ho budem pamätať," hovorí Mourad Laachraoui.

Odchod do Sýrie oznámili

Najim zrazu prerušil kontakty a odcestoval do Sýrie. Rodina to okamžite oznámila policajným zložkám. Informáciou sa ale nezaoberali. "Boli sme to my, kto to oznámil polícii, ale nič nespravili. Po útokoch v Paríži prehľadali náš dom, nič viac," dodal Mourad.

Po návrate sa Najim odpálil v odletovej hale medzinárodného letiska v Bruseli. "Nemohol som uveriť, že to bol on, kto sa na letisku odpálil. Ale ako povedal môj právnik, rodinu si nevyberáme," hovorí Mourad.

Útočníkov z Paríža nepozná

Otázky novinárov smerovali aj k parížskym atentátnikom. Mourad tvrdí, že o Abdeslamovi a ostatných teroristoch počul len z médií. "Nepoznám ich, nikdy som ich nevidel," hovorí.

Mourad verí, že bratova povesť nezničí život aj jemu a keď už nebude teror v Bruseli svetovou témou číslo jeden, vráti sa k normálnemu životu, ktorý žil doteraz. "Je po všetkom. Snažím sa otočiť list a ísť ďalej. Nepotrebujem to pochopiť. Stalo sa, čo sa stalo," dodal.

Pozrite si reportáž:

SITA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy