Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Prezident tak, ako ho často neuvidíte: Obama ako tanečník tanga
Zdielať na

Prezident tak, ako ho často neuvidíte: Obama ako tanečník tanga

BUENOS AIRES / Vie nielen spievať, ale aj tancovať. Americký prezident Barack Obama sa opäť ukázal na verejnosti v netradičnej úlohe. Počas oficiálnej návštevy Argentíny sa predviedol ako tanečník tanga.

Na parkete robil prezident spoločnosť profesionálnej tanečníčke. Po jej boku predviedol svoj talent a snažil sa dokázať, že romantické tango mu naozaj ide.

Na druhej strane provizóneho parketu tancovala prezidentova manželka. Spoločnosť jej tak isto robil profesionálny tanečník.

Tango ako záver

Tango si Obamovci zatancovali na záver večere s argentínskym prezidentom Mauriciom Macrim. Tej predchádzali oficiálne rokovania. Návštevu v Buenos Aires za nový začiatok vzťahov medzi Spojenými štátmi a Argentínou.

Obama oznámil, že Spojené štáty zverejnia tajné dokumenty týkajúce sa úlohy Washingtonu v argentínskom vojenskom prevrate, ktorým došlo pred 40 rokmi k nastoleniu jedného z najbrutálnejších režimov v juhoamerickom regióne. Ten podľa Macriho predstavuje najtemnejšie obdobie v dejinách krajiny. Počas vojenského režimu, ktorý v Argentíne trval do roku 1983, zabili 30 - tisíc ľudí.

Prezident a prvá dáma tancujú tango:

Najčítanejšie správy