Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bolo to desivé, opisovali štábu TV JOJ tí, čo prežili útoky v Bruseli
Zdielať na

Bolo to desivé, opisovali štábu TV JOJ tí, čo prežili útoky v Bruseli

BRUSEL / Krátko po výbuchoch vyrazil do Bruselu aj reportér TV JOJ Martin Krpač. Len kúsok od miesta, kde teroristi na letisku zabili minimálne desať ľudí, sa porozprával so svedkami útokov. Tí popísali chvíle, na ktoré nezabudnú do konca života.

Novinári sa snažia dostať čo najbližšie k miestam výbuchu na letisku v Bruseli. Medzi nimi je aj reportér TV JOJ Martin Krpač.

Miesto stále strážia aj ozbrojení policajti, neustále prechádzajú sanitky i hasiči, ale aj množstvo cestujúcich, ktorí opúšťajú letisko. 

Na neďalekej odletovej hale je vidieť porozbíjané okná. 

Hrozný zážitok

Ľudia, ktorí útok zažili na vlastnej koži, sú stále v šoku.

"Bolo to naozaj desivé. Najskôr ma neuniesli ani vlastné nohy, bola som úplne paralyzovaná. Potom prišiel druhý výbuch - obrovská rana. Steny sa triasli, spadla som na zem. Ten výbuch som cítila celým telom. Navždy to budem mať pred očami. Potom ľudia začali kričať a utekať," opisuje turistka zo Švédska.

Dvaja Američania cestujúci z New Yorku popisujú následné chvíle, na ktoré nezabudnú do konca života. "Keď sme zbehli do recepcie už tam bola polícia. Prichádzali zranení ľudia, všade boli sanitky, samá krv, jednoducho ako hrozný sen. A potom sa zdalo, že aj tu našli výbušninu a vyhnali nás von," opisuje jeden z nich.

"Bolo to šokujúce. Sme radi že sme prežili a len sa chceme vrátiť k našim rodinám,"
dodáva druhý. 

Pozrite si reportáž priamo z Bruselu:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy