Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Trojica mužov je podozrivá z útokov v Bruseli, jeden je pravdepodobne na úteku
Zdielať na

Trojica mužov je podozrivá z útokov v Bruseli, jeden je pravdepodobne na úteku

BRUSEL / Belgická polícia pátra po jednom z trojice mužov, ktorí sú pravdepodobne zodpovední za teroristické útoky na letisku a v metre v hlavnom meste Brusel. Dvaja zahynuli, keď sa vyhodili do vzduchu, jeden je ale podľa všetkého na úteku, informovala belgická verejnoprávna televízia RTBF.

Belgické médiá zverejnili fotografiu troch mužov, ako tlačia vozíky s batožinou v hale na letisku Zaventem. Jeden z nich má na hlave čiapku, čo komplikuje jeho identifikáciu. Práve on je ale pravdepodobne tým mužom, po ktorom polícia pátra. 

Belgická prokuratúra potvrdila, že dvaja muži z fotografie sú samovražední atentátnici, po treťom pátra.

Zábery sa v médiách objavili aj napriek žiadosti belgickej federálnej prokuratúry, aby nešírili žiadne informácie o vyšetrovaní, informovala televízia VTM. Identita podozrivých zatiaľ nie je známa.

Nepoužitý pás

V letiskovej hale nastali dve explózie. Následne polícia našla jeden nepoužitý pás výbušnín, ktorý naznačuje, že posledný z útočníkov bombu neodpálil.

Útok na letisku si vyžiadal podľa poslednej bilancie úradov 14 mŕtvych a desiatky ranených.

Ďalšia explózia

Krátko po výbuchoch na letisku explózia otriasla aj stanicou metra neďaleko európskych inštitúcií. Tu zahynulo minimálne 20 ľudí.

Pri oboch útokoch sa spolu zranilo minimálne 200 ľudí.

Pozrite si video nakrútené krátko po výbuchoch na letisku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy