Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pestúnka, ktorá zabila dieťa: konala som v mene Allaha
Zdielať na

Pestúnka, ktorá zabila dieťa: konala som v mene Allaha

MOSKVA / Uzbecká pestúnka, ktorá v pondelok zavraždila zverené štvorročné dieťa a s jeho hlavou vystrašila Moskovčanov, tento čin zrejme nespáchala z vlastnej vôle. Pred súdom uviedla, že k vražde sa odhodlala na výzvu Allaha.

Tridsaťosemročná Gjulčechra Bobokulovová dieťaťu uťala hlavu a byt, v ktorom dievčatko strážila, po vražde zapálila.

Keď na stanici metra policajná hliadka podozrivú ženu vyzvala, aby sa legitimovala, pred očami šokovaných okoloidúcich vytiahla z tašky hlavu mŕtvoly. Kričala, že dieťa zavraždila a hrozila, že sa vyhodí do povetria.

"Som posol Allaha," prehlásila pestúnka po príchode do súdnej siene. Dostala dvojmesačnú väzbu. Podľa očitých svedkov pôsobila uvoľnene, sťažovala sa na nedostatočnú stravu a občas zívala.

Pátrajú po kumpánovi

Vyšetrovatelia podľa agentúry TASS nevylučujú, že vrahyňa nekonala sama. V dobe vraždy sa údajne v jej okolí pohyboval muž, po ktorom polícia neúspešne pátra.

Gjulčechru Bobokulovovú čaká psychiatrické vyšetrenie, podľa nepotvrdených správ sa v Uzbekistane liečila na schizofréniu. Je matkou troch detí.

Doživotný trest

Brutálna vražda vyvolala veľkú pozornosť ruských médií a podľa niektorých komentárov aj zvýšené riziko násilností proti moslimom. Bobokulovová sa svojimi postojmi netají.

V dobe vraždy mala na sebe hidžáb a vykrikovala údajne Allahu akbar. Pokiaľ súd uzná vrahyňu za príčetnú a potvrdí jej vinu, hrozí jej doživotný trest.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy