Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Slovenka Anna opísala situáciu v Hurghade po útoku na hotel plný turistov
Zdielať na

Slovenka Anna opísala situáciu v Hurghade po útoku na hotel plný turistov

HURGHADA / V hoteli Bella Vista v egyptskej Hurghade sa podľa informácií ministerstva zahraničných vecí v čase piatkového útoku nachádzali dvaja Slováci. Tí pred odchodom do zahraničia nahlásili v letovisku svoj pobyt. V čase útokov sa v blízkosti hotela nachádzala aj Slovenka Anna, ktorá v Egypte žije. Televízii JOJ sa s ňou podarilo spojiť.

Slovenka Anna sa v čase útoku vracala domov a taxíkom prechádzala cez ulicu, kde sa nachádza hotel Bella Vista. "Ulica bola zablokovaná policajtmi, autá boli odklonené," opisuje.

Letovisko Hurghada, ktoré leží na pobreží Červeného mora, každoročne navštívia desaťtisíce zahraničných turistov z celého sveta.

V piatok sa medzi turistami v hoteli Bella Vista nachádzali aj Slováci.

"Podľa informácií z registračného formulára sa v Egypte momentálne nachádza deväť slovenských občanov, z toho ôsmi v Hurghade a dvaja dokonca v danom hoteli. Sú však v poriadku. Pričom upozorňujeme, že počet občanov, ktorí sa dobrovoľne registrujú v našom formulári spravidla nikdy nezodpovedá realite," informoval hovorca ministerstva zahraničných vecí Peter Stano.

V centre diania

V hoteli, kde sa stal útok bolo ale podľa Anny okolo 20 Slovákov, väčšina z nich mala byť v čase útoku na svojich izbách.

"Mala som šancu sa rozprávať s jedným pánom, ktorý sa na hotel vrátil potom, ako udalosti prebehli," hovorí.

Turisti museli na chvíľu opustiť hotel. Všetky izby boli preverené policajtami so psami. "Naši slovenskí turisti sa rozhodli ostať," tvrdí Anna.

Všetko po starom

Deň po útoku už všetko funguje po starom. Anna nespozorovala ani zvýšený počet policajtov, ktorí dohliadajú na ochranu turistov.

"Prešla som celou ulicou. Na ulici stojí klasický kontrolný bod policajný, ktorý je tam vždy a pravidelne. Autá cez neho prechádzajú bez prerušenia jazdy, bez toho, aby ich kontrolovali. Na ulici je normálny pohyb, Hurghada normálne žije," dodáva.

Slovenka Anna opísala situáciu po útoku v egyptskom letovisku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy