Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Ozbrojenci prepadli hotel v Egypte, pri útoku zranili turistov
Zdielať na

Ozbrojenci prepadli hotel v Egypte, pri útoku zranili turistov

HURGHADA / Ozbrojení útočníci v piatok večer prepadli v egyptskom letovisku Hurghada hotel Bella Vista, v ktorom bolo veľa zahraničných turistov. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje. Pri útoku utrpeli bodné zranenia traja zahraniční turisti. Podľa prvých informácií je v hoteli približne 25 Slovákov.

Traja ozbrojenci sa k hotelu dostali po mori. Zaútočili vo vestibule trojhviezdičkového hotela hotel Bella Vista, ktorý sa nachádza v centre mesta neďaleko pobrežia. Podľa agentúry Reuters boli zranení dvaja zahraniční turisti z Dánka a Nemecka.

Egyptské bezpečnostné sily údajne útok odrazili a jedného z páchateľov zabili pred tým, ako sa stihol vyhodiť do povetria pomocou výbušniny okolo pása používanej samovražednými atentátnikmi. Ďalší bol údajne zranený. Iné zdroje tvrdia, že bol zabitý jediný páchateľ a zranení boli traja turisti. Polícia okolie hotela uzavrela.

Slovenskí turisti

Podľa prvých informácií je v hoteli Bella Vista približne 25 Slovákov. Žiadny z nich by nemal byť zranený.

V hoteli v egyptskej Hurghade má podľa Českej tlačovej agentúry ČTK dvoch turistov aj česká cestovná kancelária Exim Tours. Obaja sú v poriadku. Útočníci boli podľa cestovnej kancelárie traja, dvaja boli zastrelení. Štátna príslušnosť zranených turistov zatiaľ nie je známa.

Podľa egyptskej štátnej televízie sa bezpečnostným silám podarilo odraziť teroristický útok na hotel v Hurgade.

Obľúbené letovisko

Letovisko Hurghada, ktoré leží na pobreží Červeného mora, navštívia každoročne desaťtisíce zahraničných turistov z celého sveta.

K útoku v Hurghade došlo len deň po tom, čo ozbrojení muži na motocykli spustili v egyptskom hlavnom meste Káhira streľbu na turistov, ktorí práve nastupovali do autobusu. Nikto pritom neprišiel o život.

Pozrite si zábery z miesta incidentu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy