Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pri útoku na hotel v Egypte sa zranili traja zahraniční turisti
Zdielať na

Pri útoku na hotel v Egypte sa zranili traja zahraniční turisti

HURGHADA / Traja zahraniční turisti utrpeli zranenia pri piatkovom útoku na hotel v egyptskom letovisku Hurghada. Išlo o dvoch Rakúšanov a jedného Švéda. V čase incidentu boli v hoteli ubytovaní aj dvaja Slováci.

Na štvorhviezdičkový hotel Bella Vista zaútočili v piatok večer dvaja útočníci. Bezpečnostné zložky útok odrazili - jedného útočníka zabili a druhého vážne zranili a zatkli.

Aj Slováci

V hoteli, kde sa strieľalo, sú ubytovaní aj dvaja Slováci, ale obidvaja sú v poriadku, informoval rezort slovenskej diplomacie, ktorý celkovo eviduje v Hurghade osem Slovákov.

Podľa egyptského rezortu vnútra dvaja muži ozbrojení nožmi a vzduchovými zbraňami vtrhli do reštaurácie hotela Bella Vista a zaútočili na turistov.

Mimo ohrozenia

Útočníkom, ktorého policajti zabili, bol 21-ročný Muhammad Hasan Mahfúz, študent z Gízy pri Káhire.

V čase útokov sa v blízkosti hotela nachádzala aj Slovenka Anna. Vypočujte si jej svedectvo:

Trojicu zranených turistov previezli do nemocnice a podľa lekárov ich stav nie je vážny. Jedného z nich ešte večer prepustili.

Podľa správ svedkov sa útočníci dostali k hotelu od pláže. Jeden z nich sa údajne pokúsil vziať ako rukojemníčku turistku, ktorú ohrozoval nožom. Následne policajt zastrelil.

Pozrite si zábery z miesta incidentu:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy