Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Turisti si pomýlili utečenecký tábor s hostincom, migranti ich nakŕmili zadarmo
Zdielať na

Turisti si pomýlili utečenecký tábor s hostincom, migranti ich nakŕmili zadarmo

Zdroj: dpa

BERLÍN / Dvojica turistov zo západnej časti Nemecka sa chcela po náročnom výlete v bavorskom regióne Franky občerstviť v miestnom hostinci. Netušila však, že už nejakú dobu nefunguje a v budove namiesto neho vzniklo zariadenie pre ubytovanie žiadateľov o azyl.

Turisti zistili, že sú v utečeneckom tábore až v okamihu, keď požiadali obsluhu o účet. Obsluhujúci žiadatelia o azyl od turistov peniaze nechceli. O kurióznom prípade pohostinnosti informoval miestny denník Fränkischer Tag. Pár dôchodcov z Karlsruhe podnikol v Horných frankoch, ktoré susedia s Českom, výlet po rieke na kanoe.

V starom hostinci v Zapfendorfu neďaleko Bambergu, kde sa manželia rozhodli občerstviť, dostali chlieb, marmeládu, vajcia, syr a čaj. Následne požiadali o účet, ktorý však nedostali. Kuchári a čašníci, ktorí sa o nich starali, boli totiž utečenci a domnelá reštaurácia v súčasnosti slúži ako ubytovňa pre žiadateľov o azyl.

Slzy dojatia

"Povedal som im: Poďte ďalej, uvelebte sa, správajte sa ako doma," uviedol jeden zo žiadateľov o azyl, ktorí sa turistov ujali. "Na stôl sme priniesli, čo sme mali," dodal.

"Ten mladý muž, ktorý sa pýtal, čo si prajeme, bol tak milý. A tak milé mladé hostinské je potrebné podporovať,"
vysvetlila 68-ročný turistka denníku Fränkischer Tag, prečo sa rozhodli v hostinci najesť. Keď zistila, že je v skutočnosti v azylovom zariadení, vytryskli jej vraj slzy dojatia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy