Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Slovenka so Sýrčanom falšovali pasy, na migrantoch zarobili desaťtisíce
Zdielať na
Krimi

Slovenka so Sýrčanom falšovali pasy, na migrantoch zarobili desaťtisíce

BRATISLAVA / Sýrčan Abdul T. a Slovenka Veronika T. upravovali pasy, ktoré následne predávali Sýrčanom. S upravenými pasmi by cudzinci mohli vstupovať na územie Európskej únie. Podľa polície si takto privyrobili minimálne 30 tisíc eur. Obvinili ich z prevádzačstva.

Slovenka a Sýrčan v Damašku prevzali minimálne 30 pasov od sýrskych občanov a po návrate na Slovensko do nich zabezpečili vízové nálepky oprávňujúce vybavenie prechodného pobytu, upravené doklady potom plánovali zaslať späť, informovala hovorkyňa prezídia policajného zboru Denisa Baloghová.

Pri domovej prehliadke na východe Slovenska policajti zaistili rôzny dôkazový materiál ako aj listiny v arabskom jazyku, výpisy z účtov, počítače a sýrske cestovné doklady.

Obvinili ich

Dvojicu vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil z prevádzačstva, spracovaný bol aj návrh na ich vzatie do väzby.

V prípade dokázania viny im hrozí trest na tri až osem rokov.

Pri objasňovaní tohto prípadu polícii pomáhalo aj Ministerstvo zahraničných vecí a Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Bejrúte. Prípad polícia aj naďalej vyšetruje.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy