Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Sýrska armáda zaútočila neďaleko škôl, zahynulo 28 civilistov
Zdielať na

Sýrska armáda zaútočila neďaleko škôl, zahynulo 28 civilistov

DAMASK / Najmenej 28 obetí na životoch si vyžiadali nálety a raketové útoky na povstalcami ovládané časti sýrskej metropoly Damask. Medzi obeťami sú aj najmenej dvaja školáci a jeden učiteľ, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

Centrum spresnilo, že neidentifikované lietadlá zasiahli mesto Dúma, vzdialené 15 kilometrov severovýchodne od Damasku. Rakety zem-zem vypálené vládnymi silami zasiahli zasa oblasti v okolí Damasku vrátane predmestia Ghúta.

Tieto oblasti sú už niekoľko mesiacov terčom intenzívneho bombardovania. Sýrska armáda vysvetľuje, že svojimi útokmi likviduje povstalcov, ktorí útočia na pozície vládnych síl.

Zahynuli deti

SOHR, ktoré zhromažďuje informácie o dianí v Sýrii, informovalo, že povstalci vypálili na východné predmestia Damasku najmenej 40 mínometných granátov. Usmrtili tak najmenej jedno dieťa a niekoľko ďalších zranili.

Pri mínometných útokoch na predmestiach Damasku prišli podľa agentúry SANA v nedeľu o život najmenej traja civilisti a ďalších 30 ich bolo zranených. Väčšina obetí sú podľa agentúry žiaci miestnych škôl.

Sýrsky prezident Bašar Asad poskytol Českej televízii exkluzívny rozhovor o momentálnej situácii v jeho krajine. Pozrite si jeho časť:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy