Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Allahu kvakbar! Teroristi z Islamského štátu dostali hlavy gumových kačiek
Zdielať na

Allahu kvakbar! Teroristi z Islamského štátu dostali hlavy gumových kačiek

LONDÝN / Srandisti na internete sa pripojili k vojne proti teroristom z organizácie Islamský štát a upravujú ich fotografie tak, že im tváre nahrádzajú hlavami žltých gumových kačiek. V rovnakom duchu zosmiešňujú aj ich vlajku či zvolanie "Allahu akbar" (Boh je veľký).

Kampaň vzišla od jedného z užívateľov diskusného portálu 4chan, ktorý prišiel s výzvou. "Čo keby sme oslabili Islamský štát tým, že nahradíme tváre jeho bojovníkov na všetkých propagandistických fotkách hlavami kúpajúcich sa kačiek?"

Kačky so záchodovými kefami

Vzápätí sa množstvo majstrov Photoshopu pustilo do práce a začalo pozmeňovať kruté fotografie zobrazujúce islamistov pri vraždách rukojemníkov či vyhrážkach svetu. Ušetrený nezostal ani vodca ISIS Abú Bakr Bagdádí.

Na niektorých snímkach držia bojovníci Islamského štátu s kačacími tvárami v rukách hygienické potreby ako kefy či záchodové kefy. "Skvelé, teraz sa budem báť aj vykúpať," napísal k tomu sarkasticky jeden z prispievateľov.

reprofoto: http://imgur.com

Allahu kvakbar

Rovnako sa náležite upravená objavila aj pôvodná čierna vlajka Islamského štátu s arabským písmom, na ktorej je vidieť biela kačka a nápis "Kvak". Bojový pokrik "Allahu akbar" znie najnovšie "Allahu kvakbar".

Upravené obrázky ľudia zdieľajú v albume na stránkach Imgur, kde si ho prehliadlo viac ako 100 000 ľudí. Šíri sa aj na facebooku, twitteri a ďalších populárnych sociálnych sieťach.

reprofoto: http://imgur.com

reprofoto: http://imgur.com

Pozrite si analýzu Novín o 17-ej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy