Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rusko prerušilo vojenskú spoluprácu s Tureckom, hrozí ekonomickými sankciami
Zdielať na

Rusko prerušilo vojenskú spoluprácu s Tureckom, hrozí ekonomickými sankciami

SVET / Ruské ministerstvo obrany vo štvrtok prerušilo akúkoľvek vojenskú spoluprácu s Tureckom vrátane zrušenia horúcej linky zriadenej na výmenu informácií o ruských leteckých útokoch v Sýrii. Informovala o tom agentúra Reuters. Rusko pohrozilo Turecku aj ekonomickými sankciami a uviedlo, že od Ankary očakáva prijateľné vysvetlenie dôvodov zostrelenia ruského stíhacieho bombardéra, ku ktorému došlo v utorok.

V Paríži a jeho okolí stále platí zákaz zhromažďovania. Pri útokoch teroristov z Islamského štátu tam zomrelo 130 ľudí.

Útoky mali zorganizovať v Belgicku a Sýrii. V belgickom Bruseli stále platí najvyšší stupeň ohrozenia, no život sa postupne vracia do normálu.

Americká rocková skupina Eagles of Death Metal, ktorej koncert v hudobnom klube Bataclan prerušil teroristický útok, vyhlásila, že hodlá na tomto mieste čoskoro odohrať ďalšie vystúpenie.

Organizácia Islamský štát zaradila Slovensko medzi 60 krajín, ktoré sú súčasťou koalície diabla. Od začiatku roka uskutočnili podľa televízie Al Jazeera 50 útokov. Tie si vyžiadali tisíc obetí.

Nemecko sa v reakcii na parížske atentáty vojensky zapojí do boja proti organizácii Islamský štát. Potvrdil to vo štvrtok významný poslanec z Kresťanskodemokratickej únie (CDU) kancelárky Angely Merkelovej. Na pomoc koalícii vraj krajiny vyšle prieskumné lietadlá Tornado, rozhodnutie ale ešte musí schváliť Spolkový snem. Situáciu po teroristických útokoch v Paríži sledujeme v ONLINE reportáži.

Najčítanejšie správy