Jasno
16°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Farmaceutická firma ISIS zvažuje zmenu svojho mena
Zdielať na

Farmaceutická firma ISIS zvažuje zmenu svojho mena

NEW YORK / Americká farmaceutická spoločnosť Isis Pharmaceuticals so sídlom v Kalifornii, ktorá sa špecializuje na výrobu liekov proti vzácnych ochoreniam, zvažuje opäť zmenu svojho názvu. Jeho súčasťou je totiž anglický akronym ISIS pre blízkovýchodnú organizáciu Islamský štát, ktorá sa prihlásila k piatkovým krvavým teroristickým útokom v Paríži.

"Po tragédií v Paríži sa náš názov stal veľkým problémom. Veľa ľudí si nás negatívne spája s teroristickou organizáciou," povedal agentúre AFP hovorca firmy Wade Walke.

"Dospelo to tak ďaleko, že ľudia sa zameriavajú na náš názov a zabúdajú už na liečbu, ktorú vyvíjame," dodal. "Časom sa to vôbec nezlepšuje," dodal pre CNNMoney Walke. 

Preto Isis Pharmaceuticals, ktorá vznikla v roku 1989, začala verejnú diskusiu o zmene názvu. Vedenie spoločnosti otázku riešilo už pred rokom pre stále výraznejšiu aktivitu Islamského štátu, ale vtedy sa ešte väčšina akcionárov vyslovila za zachovanie pôvodného názvu. Teraz ale z obáv z pádu hodnoty akcií môžu predsa len zmeniť názov.

Organizácia Islamský štát v anglickom jazyku so skratkou ISIS zabila minulý piatok v Paríži 129 ľudí, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy