Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V osade objavili podozrivého Alžírčana, zatkli aj ďalších ľudí
Zdielať na
Krimi

V osade objavili podozrivého Alžírčana, zatkli aj ďalších ľudí

SPIŠSKÁ NOVÁ VES, BRATISLAVA / V celej Európe pokračujú policajné razie v súvislosti s teroristickými útokmi v Paríži. Jedna z nich bola dnes ráno aj v Smižanoch na Spiši. Zadržali tam podozrivého cudzinca, ktorý sa zdržiaval v osade.

Po piatkových teroristických útokov v Paríži  vykonala polícia raziu aj na Slovensku.

Razia v osade

V osade v obci Smižany sa ubytoval Alžírčan, ktorý podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka nedisponoval dokladmi, ktoré jednoznačne potvrdili, že vstúpil na územie Európskej únie legálne.

"Zadržali sme ho v noci na ráno. Zistili sme operatívnymi prostriedkami, že nie je z osady. Malo ísť o občana z Alžírska, ktorý vykonal fingovaný sobáš s občiankou Slovenska. Pred niekoľkými dňami sa prisťahovali do Smižian," povedal Kaliňák.

TV JOJ

TV JOJ

Podľa zistení televízie JOJ sa muž len pred dvoma týždňami ženil na spišskonovoveskej radnici. 

Štyria zadržaní

Ministerstvo vnútra potvrdilo, že v súvislosti s podozrením z možných teroristických aktivít zadržali viac ľudí. "Máme zadržané štyri osoby," podotkol minister vnútra.

Facebook/Spišská Nová Ves

Muža zo Saudskej Arábie zadržali zase v Košiciach. A to po spolupráci s miestnou moslimskou komunitou. Vyrábal a testoval napríklad vlastné drony. "Došlo k zmene jeho správania a k okolnostiam, ktoré boli pre nás dôvodom k zadržaniu."

Facebook/Spišská Nová Ves

Ďalší dvaja ľudia podľa ministra Slovenskom prechádzali a prišli z Francúzska.

Maďari zadržali Britov

Maďarská polícia zadržala dvoch britských občanov, na ktorých bol vydaný európsky zatykač, pretože bez povolenia opustili ostrovy. Podľa agentúry Reuters vycestovať do zahraničia nesmeli, pretože boli v minulosti odsúdení za teroristické aktivity.

Pri razii v Smižanoch bol reportér Matúš Gavlák:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy