Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pri razii v Belgicku zadržali človeka, ktorý bol v piatok v Paríži
Zdielať na

Pri razii v Belgicku zadržali človeka, ktorý bol v piatok v Paríži

BRUSEL / Belgické úrady pre boj proti terorizmu zatkli po útokoch vo Francúzsku jedného človeka, ktorý bol v piatok večer v Paríži. Podľa agentúry DPA to uviedol belgický premiér Charles Michel. Podľa belgickej prokuratúry úrady zatiaľ zadržali troch ľudí v súvislosti s piatkovými teroristickými útokmi.

K zatknutiu došlo na belgickej hranici, uviedol podľa agentúry AP hovorca belgickej prokuratúry Jean-Pascal Thoreau. Stalo sa tak potom, čo bolo v piatok v noci neďaleko koncertnej sály Bataclan spozorované auto s belgickou poznávacou značkou.

Betaclan bol jedným z miest, kde útočníci zabíjali. Auto bolo podľa hovorcu z autopožičovne.

Belgická prokuratúra dostala od francúzskej polície štyri žiadosti o medzinárodnú justičnú spoluprácu.

Prisťahovalecká štvrť

Belgická polícia spravila v bruselskej štvrti Molenbeek na západe Bruselu niekoľko razií. V tejto štvrti obývajú najmä prisťahovalci z Maroka a Turecka. Podľa polície tam viedli stopy po atetnátnikoch z Paríža.

Podľa správ arabskej sekcie britskej spravodajskej spoločnosti BBC polícia v Molenbeeku pátra po čiernom aute s belgickou ŠPZ s tromi osobami na palube.

Viacerí očití svedkovia totiž vypovedali, že jedno z áut použitých útočníkmi v Paríži malo belgickú registračnú značku. V ďalšom z áut našli parkovacie lístky z Molenbeeku.

reprofoto: TV5Monde

Počas teroristických útokov v Paríži zomrelo 129 ľudí a najmenej 352 sa zranilo. Prezident François Hollande vyhlásil výnimočný stav a trojdňový smútok.

Teroristické útoky v Paríži otriasli nielen krajinou, ale i svetom, pozrite si reportáž:

Situáciu v Paríži sledujú reportéri Martin Krpač a Rasťo Striško.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy