Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V Seattli zmizla obľúbená atrakcia, odstránili kultovú žuvačkovú stenu
Zdielať na

V Seattli zmizla obľúbená atrakcia, odstránili kultovú žuvačkovú stenu

Zdroj: SITA

SEATTLE / Z amerického Seattlu zmizla jedna z najväčších "pamätihodností" mesta: žuvačková stena. Parnými čističmi ju nechali odstrániť prevádzkovatelia mestskej knižnice Pike Place Market, v ktorej areáli sa stena nachádza.

Pestrofarebná stena dotvorená zhruba miliónom nalepených žuvačiek u niekoho vyvolávala znechutenie, pre mnohých turistov aj miestnych ale išlo o vyhľadávanú atrakciu, na ktorej podobe sa sami aktívne podieľali prilepením svojej žuvačky. Niektorí dokonca z kúskov oslintanej gumy vytvárali obrazce alebo nápisy.

Lepkavý kaleidoskop farieb blízko pokladne divadla Market Theater na ulici Post Alley začal vznikať pred viac ako 20 rokmi vďaka iniciatíve miestnej divadelnej spoločnosti Unexpected Productions.

Tradícia

Pracovníci divadla lepkavú hmotu zoškrabávali dvakrát, ale rýchlo svoje úsilie vzdali, pretože z nalepovania mazľavej hmoty sa začala stávať tradícia.

Správcovia tržnice teraz dospeli k názoru, že je čas na veľké upratovanie. Podľa agentúry AP ale očakávajú, že ľudia opäť začnú žuvačkovú stenu vytvárať nanovo.

SITA

SITA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy