Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Počas koncertu v Bukurešti vypukol požiar, zomrelo najmenej 27 ľudí
Zdielať na

Počas koncertu v Bukurešti vypukol požiar, zomrelo najmenej 27 ľudí

BUKUREŠŤ / Najmenej 27 ľudí prišlo o život pri explózii a následnom požiare v hudobnom klube v rumunskej metropole Bukurešť. Ďalších 180 osôb utrpelo zranenia a previezli ich do najbližších nemocníc, oznámil rumunský minister vnútra Gabriel Oprea.

Podľa televízie CNN, ktorá sa odvoláva na políciu, je mŕtvych už 36 ľudí a zranených 145 osôb.

Stovky ľudí

V klube bolo 200 až 400 ľudí, ktorí prišli na koncert metalovej skupiny Goodbye to Gravity. Koncert bol spojený s pyrotechnickou šou, pri ktorej podľa niektorých svedkov došlo k explózií a následnému vznieteniu polystyrénovej dekorácie na pódiu.

Podľa iných informácii zachvátili plamene obloženie zvukovej izolácie, ktoré na ľudí padalo zo stien a stropu.

SITA

Priestor zaplnil hustý dym. Nedalo sa dýchať a mnohí návštevníci omdlievali. Viacerí z nich utrpeli popáleniny rôzneho stupňa, mnoho ľudí prišli o vlasy. Viacerí majú podľa zdravotníkov zlomeniny.

Úplný chaos

Ministerstvo vnútra upresnilo, že 26 ľudí zomrelo na mieste a jeden človek po prevoze do nemocnice. Televízia Antena 3 hlásila, že vo vážnom stave sú okrem iných aj frontman kapely a tiež basgitarista.

SITA

"Vypukol úplný chaos, ľudia po sebe šliapali," povedal jeden z účastníkov akcie televízii Digi 24.

Darovanie krvi

Hostia utekajúci v panike zapchali podľa agentúry DPA jeden z dvoch východov, ktorý bol ako jediný priechodný. Na mieste zasahovali asi 60 sanitiek. Rumunský minister zdravotníctva Nicolae Baniciou vyzval obyvateľov metropole, aby darovali krv a pomohli tak zraneným.

SITA

"Hlboký smútok nad tragickou udalosťou" vyjadril na svojom Facebooku rumunský prezident Klaus Iohannis. "Je to veľmi smutný deň pre nás všetkých, pre náš národ a pre mňa osobne," dodal.

Koncert sa zmenil na drámu. Explodovala pyrotechnika, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy