Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V ruskej dedine sa prevrátil kamión s vodkou, nehodu oslavujú už týždeň
Zdielať na

V ruskej dedine sa prevrátil kamión s vodkou, nehodu oslavujú už týždeň

MOSKVA / Nevídané šťastie postihlo zapadnutú ruskú dedinu Maloje Perekopnoje, ktorá leží na rieke Volga tisíc kilometrov juhovýchodne od Moskvy. Podľa správy serveru Vesti sa na štátnej ceste pretínajúcej obec prevrhol kamión s nákladom 20 000 fliaš vodky. Oslavy v dedine trvajú už týždeň.

Väčšina fliaš haváriu prežila, ale privolaní dopravní policajti už v okolí nehody nenašli žiadnu. Obyvatelia dediny podľa ruského serveru Vesti najprv pribehli na pomoc šoférovi kamiónu, ktorý ale z miesta nehody utiekol. Keď ho nenašli, začali "zachraňovať" náklad.

Podľa starostu obce "miestni aktivisti vodku evakuovali na bezpečné miesto", pretože auto, ktorému praskla pneumatika, začalo po nehode horieť. Správa o havárii sa rýchlo rozšírila do širokého okolia a do malej dediny začali prichádzať príbuzní a známi.

S nasadením života

Obec Maloje Perekopnoje má 600 obyvateľov, ktorí by "s nasadením života" boli schopní skonzumovať celý náklad približne do Vianoc, napísal ruský server.

Nehodu a zmiznutie fliaš vodky síce začala vyšetrovať polícia, ale vyslaní kriminalisti sa do svojej centrály v neďalekom Saratove navzdory urgenciám zatiaľ nevrátili.

Vodka chutí aj Slovákom. Príkladom toho sú aj stredoškoláci, ktorí namiesto vyučovania išli radšej do parku, kde si na alkohole pochutili. Až tak, že niektorí ani nevedeli povedať, kde sa narodili, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy