Jasno
19°
Bratislava
Zlodeji úradujú, na poľských trhoch okrádajú Slovákov
Zdielať na

Zlodeji úradujú, na poľských trhoch okrádajú Slovákov

NOWY TARG / Na populárnych poľských trhoch v Nowom Targu sa objavili zlodeji. Počet krádeží za posledné tri soboty stúpol až päťnásobne. Situáciu preto rieši nielen slovenský generálny konzulát v Krakowe, ale i polícia. Ministerstvo zahraničných vecí dokonca zverejnilo výzvu pre Slovákov, aby sa v Nowom Targu nenechali okradnúť.

Slováci sa pred sviatkom všetkých svätých vyberajú na populárne trhu do Nowého Targu. Tu na nich ale čaká zvýšený počet vreckových zlodejov.

"Ľudia, ktorí prichádzajú na nákupy, sa stávajú obeťami vreckových zlodejov. Za posledné tri týždne sme zaznamenali niekoľkonásobný nárast," potvrdil hovorca polície Roman Wolski.

"Vyzývame slovenských občanov, ktorí navštevujú tieto trhy v Nowom Targu, aby si dávali zvýšený pozor na svoje osobné doklady a peňaženky," varuje hovorca slovenského ministerstva zahraničných vecí Peter Stano.

Kabelky a peňaženky

Varovanie sa týka najmä žien s kabelkami. Tie si totiž nedávajú dostatočný pozor na vreckových zlodejov.

"Zlodeji ľudí sledujú. Stačí raz vytiahnuť peňaženku a už vedia, kde ju máte. Vtedy okolo vás urobia tlačenicu a ani sa nenazdáte a ste bez peňazí," opisuje Wolski.

Policajti v akcii

Niektorí z návštevníkov už skúsenosti majú. Iní o tom len počuli. "Odporúčame občanom, ktorí boli obeťou takéhoto trestné činu, aby okradnutie nahlásili na miestnej polícii a potom následne aj na slovenskej polícii," hovorí Stano.

Poľskí policajti na trhovisku posilňujú hliadky. "Systematicky ich zvyšujeme. Už počas najbližšieho víkendu budú v teréne pracovať dokonca aj kriminálni policajti oblečení do civilu," dodáva hovorkyňa krakowskej polície Katarzyna Cislo.

Na poľských trhoch okrádajú Slovákov, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy