Polojasno
20°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Vladimir Putin oslávil narodeniny na ľade, exceluje v hokeji aj u občanov
Zdielať na

Vladimir Putin oslávil narodeniny na ľade, exceluje v hokeji aj u občanov

MOSKVA / Ruský prezident Vladimir Putin oslávil svoje 63. narodeniny hokejovým zápasom v čiernomorskom rezorte Soči. Nielen pre svoj výkon zožal veľký aplauz. Podľa najnovšieho prieskumu nezávislého strediska Levada mu totiž dôverujú štyri pätiny Rusov.

Putin vybehol na ľad vo farbách ruskej vlajky. "Moji drahí priatelia, dnes otvárame piatu sezónu Nočnej hokejovej ligy. Gratulujem!" vyhlásil Putin na začiatku zápasu a prítomní mu s nadšením tlieskali.

Ruský prezident je známy pre svoje výborné hokejové zručnosti a ani tentokrát nesklamal. V aréne strelil sedem gólov. Jeho tím, v ktorom hral napríklad aj minister obrany Sergej Šojgu či bývalé hviezdy NHL, vyhral 15:10.

Inšpirácia pre ľudí

Tím porazených sa skladal z Putinových starých priateľov i niektorých z najbohatších podnikateľov Ruska.

Putin ocenil všetkých amatérov za propagáciu zdravého životného štýlu v krajine. "Ďakujem vám nielen za to, že ste sa zúčastnili, ale aj za to, že inšpirujete milióny občanov k športovým aktivitám. Nejde len o hokej, ale o množstvo iných aktivít ako atletika, wrestling, gymnastika streľba a podobne. Ten, kto sa snaží o víťazstvo, ho bez pochýb aj dosiahne. Prajem všetkým veľa šťastia," vyhlásil Putin a dočkal sa obrovského potlesku.

Táto udalosť bola jednou z mnohých, kde sa Putin Rusom snažil ukázal, že práve on je tým pravým mužom pre riadenie krajiny.

SITA

Populárny prezident

O nedostatok popularity sa Putin nemusí báť, dôverujú mu štyri pätiny Rusov. Len sedem percent krajanov si myslí, že si šéf štátu ich dôveru nezaslúži. Ukázal to prieskum nezávislého strediska Levada.

Putin stojí pri kormidle moci v Rusku už od začiatku tisícročia, aj keď v roku 2008 pre ústavu prešiel na štyri roky do úlohy šéfa vlády.

Jeho znovuzvolenie v roku 2012 sprevádzali dovtedy nevídané protivládne demonštrácie, ale odpor rýchlo potlačil a zastrašil novými represívnymi zákonmi a súdnymi procesmi. Putinova obľúbenosť prudko narástla po anexii ukrajinského Krymu v marci 2014.

Uvidí sa

Súčasný mandát prezidentovi vyprší v roku 2018. Nedávno na otázku americkej televízie CBS, či bude opäť kandidovať, odpovedal, že to "bude závisieť na situácii v krajine, vo svete a na vlastnej nálade".

Vladimir Putin ukázal, že sa nestratí ani na ľade, pozrite si video:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy