Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tričká s Putinom idú na dračku
Zdielať na

Tričká s Putinom idú na dračku

Zdroj: Reprofoto Gazeta.ru

MOSKVA / V moskovskom obchodnom dome GUM sa v pondelok začal predaj kolekcie tričiek s portrétom prezidenta Vladimira Putina v rôznych uniformách. Popularita prezidenta tak po marcovej anexii Krymu opäť láme rekordy.

Nehľadiac na to, že je pracovný deň, ľudia stáli v radách na prvom poschodí populárneho obchodného domu. "Beriem štyri - dcére, zaťovi a tak. Prišla som sem hneď, ako som to videla v televízii," cituje jednu z nedočkavých zákazníčok portál Gazeta.ru. "Ja zoberiem päť. Môj muž je bývalý vojak. Čo k tomu dodať, sme ľudia z Kremľa," hovorí druhá. 

Mladý muž za nimi, chcel pôvodne len tričko, ale v polovici radu si to rozmyslel a nakoniec si tričiek zoberie hneď niekoľko a ešte aj púzdra na telefóny. Putina, tak ako mnohí, považuje za najlepšieho prezidenta. 

Celá akcia sa nezaobišla bez celebrít. Tričko s podobizňou ruského prezidenta si obliekol aj slávny americký herec Mickey Rourke.

Reprofoto Gazeta.ru

Ľudia boli nespokojní akurát s cenou trička. Jeden kus ich vyšiel na 1200 rubľov, čo je takmer 25 eur. Výťažok z predaja má putovať na charitu pre deti tak, ako to avizovali v televízii. Kde konkrétne, však ľudia nevedeli.

Štyridsiatnička Irina by tričko s Putinom najradšej poslala aj americkému a ukrajinskému prezidentovi ako humanitárnu pomoc. "My sme slobodní od všetkých. Naša história je bohatá. Čo Američania? Akú majú oni históriu? " pýta sa.

"Všetci sme za prezidenta, sme Rusi!" zhodli sa prítomní. 

Najčítanejšie správy