Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Francúzsky prezident Hollande ostro skritizoval odporcov kvót
Zdielať na

Francúzsky prezident Hollande ostro skritizoval odporcov kvót

Zdroj: SITA

BRATISLAVA/BRUSEL / Francúzsky prezident Francois Hollande v stredu poslal jasný odkaz krajinám Európskej únie, ktoré by odmietli rešpektovať rozhodnutie EÚ o rozdelení 120 tisíc utečencov z Grécka a Talianska. Francúzsky líder sa takto vyjadril pri príchode na summit EÚ v Bruseli, keď vládnu hlboké názorové rozdiely medzi členskými krajinami únie v tom, ako riešiť najväčšiu utečeneckú krízu v Európe za posledné desaťročia. Situáciu sledujeme v ONLINE reportáži.

Hollande uviedol, že "tí, čo nevyznávajú naše hodnoty, tí, čo dokonca nechcú tieto princípy rešpektovať, musia začať sami sebe klásť otázky o svojom mieste v Európskej únii".

Belgický premiér Charles Michel pred summitom vyhlásil, že členské štáty, ktoré nebudú rešpektovať rozhodnutie o prerozdelení azylantov, by mali čeliť postihom. "Je neprijateľné, aby niektoré európske krajiny sústavne považovali Európu za (zdroj peňazí) na financovanie svojho rozvoja, infraštruktúry, a súčasne sústavne odmietali preukázať solidaritu," vyhlásil Michel.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy