Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na autosalóne vystavujú najdrahšie SUV, časť z neho sa vyrába aj u nás
Zdielať na

Na autosalóne vystavujú najdrahšie SUV, časť z neho sa vyrába aj u nás

FRANKFURT NAD MOHANOM / Krásne, výkonné, ale aj úsporné a prešpikované najnovšími technológiami. Také sú autá, ktoré sa predstavujú od štvrtka na autosalóne v nemeckom Frankfurte nad Mohanom. Medzi tie najlepšie patrili opäť aj tie, ktoré prešli možno práve vašimi rukami. Jedno z nich je dokonca zatiaľ najdrahším SUV na svete.

Bentley Bentayga je spojenie mena automobilky s tajgou, čo má evokovať, že  mašinka dokáže zvládnuť aj terény. Okrem toho si to dokáže hasiť 305 kilometrovou rýchlosťou. 

Nové luxusné SUV má hneď niekoľko prívlastkov. Čo je zaujímavé, že nebyť bratislavskej fabriky, tak by tu nebolo.

Nový model, nová práca

V bratislavskom Volkswagene sa totiž budú vyrábať karosérie a nápravy pre Bentaygu. Nový model, nová práca. "S týmto novým projektom budeme potrebovať približne 100 nových vysokokvalifikovaných pracovníkov," povedal riaditeľ Volkswagenu Slovakia Albrecht Reimold.

Toto luxusné auto bude stáť do 200 tisíc eur. Po piatich rokoch prichádza aj nová generácia Kii Sportage, ktorá je vlajkovou loďou značky na európskom trhu. Kia išla tento raz po vyváženom kontraste ostrých hrán a hladkého povrchu. Asi najväčšou zmenou prešla predná maska.

Navigačné aplikácie

Medzi veľkými hráčmi sme našli aj partiu mladých Slovákov, teda rýdzo slovenskú firmu, ktorá je známa cez svoje navigačné appky v smartphonoch. Vo Frankfurte prichádzajú s novinkou.

"Navigáciu mám vo svojom smartphone a dokážem ju za pomoci nových technológií streamovať priamo do obrazovky v aute," hovorí produkt manažér Sygic Jakub Remžík.

Vo Frankfurte bol redaktor Richard Juriš:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy