Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragédia v poľskej zoo, vzácny tiger zabil svojho ošetrovateľa
Zdielať na

Tragédia v poľskej zoo, vzácny tiger zabil svojho ošetrovateľa

VARŠAVA / Vzácny tiger pôvodom z ázijskej Sumatry v stredu v zoologickej záhrade vo Vroclavi na juhozápade Poľska smrteľne zranil ošetrovateľa, ktorého poznal niekoľko rokov. Informovala o tom agentúra AP.

Zviera zaútočilo na muža počas obvyklého ranného čistenia výbehu, uviedol riaditeľ zoo Radoslaw Ratajszczak. Dodal, že 58-ročný ošetrovateľ mal za sebou osem rokov práce s dravcami.

Hovorca miestnej polície Kamil Rynkiewicz vyhlásil, že políciu o úmrtí upovedomili záchranári, ktorí boli privolaní k zákroku a muža prehlásili za mŕtveho. Incident v súčasnosti prešetruje prokuratúra.

V 150-ročnej Vroclavskej zoo by sa dnes mala konať medzinárodná konferencia riaditeľov zoologických záhrad.

Útok v Dillí

Vzácny biely tiger zaútočil a zabil aj mladíka, ktorý zrejme úmyselne skočil do jeho výbehu v zoologickej záhrade v indickom Dillí. Svedkovia uviedli, že tiger mladého muža chytil za krk a zadusil ho pred zrakmi kričiacich návštevníkov. Tí do výbehu začali hádzať kamene a konáre v márnej snahe zachrániť ho.

Riaditeľ zoologickej záhrady uviedol, že než stihol strážnik spustiť poplach, bolo už na záchranu neskoro.

"Máme uspávacie pušky, ale tie sú na klinike v ZOO. Než sme mohli jednu z nich vyzdvihnúť, muž bol už mŕtvy," citovala riaditeľa agentúra AFP.

Mladík zrejme úmyselne preliezol zábradlie a hlbokú betónovú priepasť, ktorá oddeľuje výbeh tigra od verejnosti. Niektorí svedkovia uviedli, že zábradlie je príliš nízke a muž mohol do výbehu prepadnúť nešťastnou náhodou.

Téme sa venuje redaktor Peter Dzurilla:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy