Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tiger uniesol turistku pred očami svojho muža
Zdielať na

Tiger uniesol turistku pred očami svojho muža

SUNDERBANS / Manželský pár lovil v plytkej rieke v indickom štáte Západné Bengálsko kraby. Ženu počas toho nečakane napadol tiger, schmatol ju a odvliekol do hustého pralesa. Bezmocný muž sa celej tragédii prizeral. Správu priniesol britský The Daily Mail.

Muž nahlásil útok lesným strážcom, ktorí spoločne s ním pátrali po jeho manželke. Prečesali obrovskú časť lesnej plochy, ale nenašli ani jednu stopu.

Útok sa odohral v Sunderbans, obrovských spletitých mangrovových lesoch, kde sa rieka Ganga vlieva do Bengálskeho zálivu, píše The Daily Mail.

Počet prudko klesá

Ekológovia potvrdili, že prales sa aktivitami človeka zmenšuje a núti tigre loviť aj v blízkosti ľudí. Tento rok je to už šiesty útok bengálskeho tigra v Indii.

V júni sa odohral podobný prípad. Tiger zaútočil na muža, ktorý spoločne so svojimi deťmi sedel v rybárskom člne. Odtiahol ho do mangrovových bažín, kde ho zabil. Jeho deti sa celej hrôze prizerali.

SITA

India je domovom približne 3200 tigrov bengálskych, ktoré žijú vo voľnej prírode. Ich číslo prudko klesá kvôli pytliakom. Lovia ich predovšetkým pre ich mimoriadne kvalitnú kožu, kosti, zuby a pazúry.

Chlapcovi dokaličil ruku

O tom, aké sú tigre nebezpečné, sa presvedčil aj jedenásťročný chlapec z brazílskeho Sao Paolo.

Rodinný výlet otca s dvomi synmi sa skončil tragédiou. V zoologickej záhrade v Cascavele preliezol chlapec zábradlie a chcel pohladkať divokú šelmu.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy