Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Biely tiger zabil mladíka (†20), ktorý vbehol do výbehu
Zdielať na

Biely tiger zabil mladíka (†20), ktorý vbehol do výbehu

DILLÍ / Vzácny biely tiger napadol a zabil mladíka, ktorý zrejme úmyselne skočil do jeho výbehu v zoologickej záhrade v indickom Dillí. Svedkovia uviedli, že tiger chytil mladého muža za krk a zadusil ho pred zrakmi jačiacich návštevníkov. Tí do výbehu začali hádzať kamene a konáre v marnej snahe zachrániť ho.

Riaditeľ ZOO uviedol, že než stihol strážnik pri výbehu spustiť poplach, bolo už na záchranu neskoro. "Máme uspávacie pušky, ale tie sú na klinike v ZOO. než sme mohli jednu z nich vyzdvihnúť, muž už bol mŕtvy," cituje agentúra AFP riaditeľa.

Úmyselne preliezol plot

Muž zrejme úmyselne preliezol cez zábradlie a hlbokú betónovú priepasť, ktorá oddeľuje výbeh tigra od verejnosti. Niektorí svedkovia uviedli, že zábradlie je príliš nízke a muž mohol do výbehu prepadnúť nešťastnou náhodou.

Podľa ZOO pochádzal muž z Dillí a mal asi dvadsať rokov. Podľa jedného zo zástupcov vyzeral, ako by bol pod vplyvom alkoholu. "Strážnik sa ho snažil držať od výbehu ďalej, ale jemu sa nejak podarilo preliezť plot a dostať sa k tigrovi," uviedli zamestnanci ZOO. Podľa nich išlo o prvé podobné nešťastie v tomto výbehu.

V Indii menej než stovka

ZOO v indickom Dillí chová najmenej troch bielych tigrov, ale len jedného púšťa do výbehu, kde ho môžu vidieť návštevníci. Biele tigre sa vyskytujú v južnej a východnej Ázii a za svoju farbu vďačí recesivnému génu. Podľa posledného sčítania prevedeného v roku 2011 v Indii žije menej než stovka biely tigrov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy