Polojasno
21°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Nešťastný skok tínedžerky. Dievča (†17) sa zabilo pri bungee jumpingu
Zdielať na

Nešťastný skok tínedžerky. Dievča (†17) sa zabilo pri bungee jumpingu

MADRID / V severnom Španielsku sa pri bungee jumpingu zabila sedemnásťročná Holanďanka. Ide o druhý smrteľný prípad, ktorý sa za posledný mesiac stal vyznávačom tejto nebezpečnej zábavy v Španielsku.

Holanďanka sa spolu s priateľmi, tiež športovcami bavila pri meste Cabezón de la San v Kantábrii. Prázdniny si spestrili skokmi z diaľničného viaduktu do hĺbky 40 metrov. Dievča sa ale zabilo, pretože spadlo do koryta vyschnutej rieky.

"Zjavne nebola pri zoskoku náležite istená," povedala agentúre AFP starostka Cabezónu Ester Merin. Skoky organizovala agentúra, ktorá sa na túto športovú aktivitu špecializuje.

Smrteľný prípad sa stal v Španielsku pri bungee jumpingu tiež v júli. V Granade sa zabila pri zoskoku z mosta dvadsaťtriročná Britka.

Útek pre mužom

Bungee jumping je aktivita, pri ktorej je človek priviazaný za členky na elastické lano a skáče dole z veľkej výšky. Šport má svoje korene v starobylej legende domorodého kmeňa na ostrove Pentecost v súostroví Vanuatu v južnom Pacifiku.

Jedna z verzií hovorí o žene, ktorá sa rozhodla uniknúť pred zlým manželom a tak sa vyšplhala na vysoký strom, kde si k členkom priviazala rastlinu lianu. Manžel vyliezol za ňou, ale skôr ako sa mu manželku podarilo chytiť, skočila. Muž ju nasledoval, no zabil sa. Žena prežila práve pre lianu, ktorá ju istila.

Milovníci adrenalínu vyhľadávajú 233-metrovú vežu v čínskom Macau. Bungee jumping z tejto veže je najdlhší komerčný zoskok tohto typu na svete, pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy