Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mladík sa utopil v Zemplínskej Šírave, Ivan (†27) nevedel plávať
Zdielať na

Mladík sa utopil v Zemplínskej Šírave, Ivan (†27) nevedel plávať

ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA / Zo Zemplínskej Šíravy vytiahli potápači bezvládne telo. Dvadsaťsedemročný Ivan nevedel plávať. Preto nešiel do hlbokej vody. Ani to mu ale nepomohlo.

Ivan sa rozhodol po horúcom dni osviežiť. "Kúpal sa a odplával do hlbšej vody. Hovorili sme mu, aby išiel do plytšej, no on tvrdil, že mu bude dobre," opisuje situáciu kamarát Ivan Balog.

Ivanovi kamaráti o chvíľu začuli už len volanie o pomoc. Mladík sa snažil udržať hlavu nad hladinou, ale nezvládol to. "Niekoľko sekúnd kričal, mával, búchal," dodáva kamarát.

"Muž sa nevynoril spod vodnej hladiny, čo videl a potvrdil aj jeho kamarát," uviedla košická krajská hovorkyna Jana Mésarová.

Partia neplavcov

Nikto z partie za ním do vody ale neskočil. Tak ako Ivan, ani oni nevedia plávať.

Po Ivanovi pátrali potápači. V lokalite, kde sa podľa svedkov utopil, je voda iba pár metrov hlboká. Na dne ale číhajú rôzne nástrahy. Potápači objavili telo mladíka na mieste, kde zrazu stratil pôdu pod nohami. Na dne je totiž bahno.  

"Človek ide v rovinke a keď vhupne do nejakej jamy, priepasti, šmykne sa a napije sa vody," dodáva potápač Radko Pančák.

Ivan sa utopil v Zemplínskej Šírave, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy