Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vo vodnej nádrži pri Banskej Bystrici sa utopil Jaroslav (†42). Na druhýkrát
Zdielať na

Vo vodnej nádrži pri Banskej Bystrici sa utopil Jaroslav (†42). Na druhýkrát

BANSKÁ BYSTRICA / Vo vodnej nádrži na Šachtičkách pri Banskej Bystrici sa utopil 42 ročný muž. Podľa svedkov spolu s kamarátmi popíjali a skákali do vody. Muž sa topil už asi hodinu pred nešťastím, vtedy ho vytiahli. Následne riskoval znovu.

Partia podľa svedkov v horúčavách popíjala alkohol a skákala do vody. "Je hazard toto - piť a potom skákať do vody," myslí si svedok nešťastia.

Štyridsaťdvaročný Jaroslav bol vo vode aj s dvomi kamarátmi desiatky metrov od brehu, keď sa náhle začal topiť. Mával rukami. Ľudia ho ešte počuli kričať, no kým k nemu stihli doplávať zmizol pod hladinou.

"Chlapci, ktorí s ním boli vo vode sa ani nepokúšali, lebo boli opití," opisuje svedok.

Na druhýkrát

Jaroslav sa prvýkrát topil už hodinu pred nešťastím. Vtedy ho ešte kamaráti stihli včas vytiahnuť na breh. Po chvíli sa do vody vrátil opäť.

"Prvýkrát skočil a sme ho vytiahli, dali sme mu umelé dýchanie," hovorí Jarov kamarát. Následne ale išiel plávať opäť a topil sa druhýkrát.

Svedkovia označili už len miest, kde muža poslednýkrát videli. Hasiči sa na vodu pustili v člne.

Jaroslava prišli hľadať žilinskí potápači. Potopili sa asi do päťmetrovej hĺbky.

"Viditeľnosť bola asi tridsať centimetrov," hovorí Dalibor Machovčák zo záchrannej brigády Žilina.

Komplikované pátranie

Nádrž v zime slúži na zasnežovanie lyžiarskeho strediska. Pri dne sú naťahané rúry, aj to komplikovalo hľadanie. "Je to asi pol metra nad dnom, takže na to bolo treba dávať pozor, aby sa človek nezachytil," potvrdzuje Machovčák.

Muža našli v asi štyri a pol metrovej hĺbke, zhruba desať metrov od brehu. Telo na mieste prezrel súdny lekár a previezli ho na pitvu.

Okolnosti nešťastia bude preverovať polícia. Tá začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy