Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Matka nechala dieťa v rozpálenom aute, išla na nákup
Zdielať na

Matka nechala dieťa v rozpálenom aute, išla na nákup

HACKENSACK, OWASSO / Ďalšie dieťa nechala matka v rozpálenom aute. Tento prípad našťastie neskončil tragédiou, ako nedávno príbeh dvojročnej Kristínky z Nitry. Matka odišla na nákup a svoje dieťa nechala v aute podľa všetkého zámerne.

Okoloidúci počuli detský plač. V aute bolo zatvorené dievčatko. Policajná hliadka v priebehu chvíľky dorazila k autu, policajt rozbil okno. Pokúšal sa zistiť, kde sú rodičia.

Svedkovia tvrdili, že zrejme nakupujú. Policajtka vytiahla spotené dieťatko na čerstvý vzduch, dieťa sa zadúšalo plačom. Polícia práve kontrolovala poznávaciu značku auta, keď sa vrátila matka s ďalším dieťaťom.

Vedela o tom

Celú drámu sledoval aj okoloidúci, ktorý tvrdí, že matka nechala dieťa v aute zámerne. "Domnievam sa, že to neurobila prvýkrát, pretože druhé dieťa vzala so sebou a všetky 4 okná nechala pootvorené. Vedela, čo robí," povedal svedok Rafael Rodriguez.

Iný prípad sa odohral rovnako na parkovisku pred nákupným centrom no v inom meste. Matka na svoje dieťa zabudla. Nebyť dvoch okoloidúcich, zrejme by zomrelo. Aj oni začuli plač.

V nemocnici

"Ak by to dieťatko bolo v bezvedomí, alebo by spalo, vôbec by sme nezistili, že je v aute," myslí si Jedidiah Bizzell, ktorý vytiahol dievča z auta.

Keď sa matka vrátila k autu a uvedomila si, čo sa stalo, vtedy nebolo jasné, či sa jej dievčatko z toho dostane. Dievčatko previezli do nemocnice, kde ho lekári ošetrili.

Dievča je pri svojom otcovi, zatiaľ čo matka putovala za mreže. Kauciu jej stanovili na 50 tisíc dolárov a hrozí jej trest odňatia slobody za zanedbanie starostlivosti.

Reportáž spracovala redaktorka Adriana Mikundová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy