Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Otcovi, ktorý zabudol v aute dcéru (†2), hrozí 12-ročné väzenie
Zdielať na

Otcovi, ktorý zabudol v aute dcéru (†2), hrozí 12-ročné väzenie

BRATISLAVA / Vyšetrovateľ začal trestne stíhať pre zločin opustenia dieťaťa otca dvojročnej Kristínky, ktorá v stredu zomrela v zaparkovanom aute. Mužovi hrozí sedem až 12 rokov väzenia.

Dievčatko našli mŕtve v stredu približne o 14:30 a podľa obhliadajúcej lekárky bolo pravdepodobnou príčinou smrti prehriatie organizmu.

Telo dieťaťa previezli do nemocnice, kde urobia pitvu. Ako uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, v tomto prípade sa pod tragédiu podpísala pravdepodobne nepozornosť, zábudlivosť alebo zaneprázdnenosť.

Keďže polícia prípad stále vyšetruje, nebude poskytovať žiadne ďalšie informácie.

Zabudol na dcéru

Otec zaparkoval auto pred budovou a odišiel do práce. Na Kristínku, ktorú mal odniesť do jaslí, zrejme zabudol. Spomenul si až po niekoľkých hodinách.

Zo smrti malej Kristínky sú v šoku susedia, rodinní známi aj ľudia, ktorí dievčatko vôbec osobne nepoznali. Pozrite si reportáž:

Keď prišiel k autu, uvidel už len nehybné telo svojej dcéry. "Kričal ´ja som ho zabil, ja som ho zabil´," opisuje hrozný moment svedkyňa Marie Zajacová.

Kristína sedela v autosedačke a nejavila známky života. Po celom tele mala údajne pľuzgiere. Privolaní záchranári dievčatku už pomôcť nedokázali. Skonštatovali len smrť.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy