Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Rozruch na výstave EXPO: Slovensko hviezdilo pre Hamšíka
Zdielať na

Rozruch na výstave EXPO: Slovensko hviezdilo pre Hamšíka

MILÁNO / Desaťtisíc návštevníkov denne si príde pozrieť slovenský pavilón na svetovej výstave EXPO v Miláne. V rámci Slovenského dňa sa prišiel na vlastné oči presvedčiť aj prezident Andrej Kiska s početným sprievodom. A nebol jedinou hviezdou, ktorá pri stánku vyvolala rozruch.

Miláno patrilo na chvíľu Slovensku. Necelé dva mesiace po otvorení výstavy EXPO sa výstavisko odelo do trikolóry biela-modrá-červená.

"Chceme sa prezentovať ako krajina, kde sa oplatí investovať. Hlavne v oblastiach, ktoré majú pridanú hodnotu a sú inovatívne," ozrejmil minister hospodárstva Vazil Hudák.

Desaťtisíc návštevníkov

Náš stánok je na výstave naozaj žiadaný. "Máme návštevnosť 8 až 10 tisíc ľudí denne, čomu sa veľmi tešíme," hovorí zástupkyňa riaditeľa slovenskej expozície Ivana Doria.

Presvedčiť sa na vlastné oči prišiel aj prezident Andrej Kiska. Nenechal si ujsť virtuálnu prehliadku rodného kraja. Radšej by ale bol, keby sa návštevníci prišiel presvedčiť priamo na Slovensko.

SITA

"Z turizmu máme slabý príjem, oproti tomu, čo by sme mali mať," hovorí Kiska.

Rozruch okolo Hamšíka

Rozruch na výstave spôsobil aj futbalista Marek Hamšík. "Možno aj preto som tu, aby to ľudí pritiahlo a som rád, že tu tých ľudí bolo dosť," hovorí reprezentant.

SITA

Do slovenského pavilónu príde denne aj desaťtisíc návštevníkov, pozrite si reportáž redaktora Michala Rybanského priamo z Milána :

Súvisiace články

Najčítanejšie správy