Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Putinov dar ruským deťom: Vlastenecký Disneyland, kde sa môžu hrať s granátmi
Zdielať na

Putinov dar ruským deťom: Vlastenecký Disneyland, kde sa môžu hrať s granátmi

MOSKVA / Ruský prezident Vladimir Putin otvoril v obci Kubinka neďaleko Moskvy vojenský tematický park. Namiesto kolotočov sa v ňom deti vybláznia s granátmi, alebo lezením po ťažkých zbraniach. Taký je nový Vlastenecký park pre rodiny s deťmi. Práve túto príležitosť Putin využil, aby oznámil posilnenie ruského jadrového arzenálu o viac ako 40 nových medzikontinentálnych balistických jadrových rakiet.

Do Kubinky dorazil Putin vrtuľníkom a ľudu sa prihovoril v pozadí s vojenským zborom a balalajkovým orchestrom. Zábavný park je podľa neho dôležitým prvkom v systéme vojensko-vlasteneckej práce s mladými ľuďmi.

V krátkom príhovore vyhlásil, že ruská armáda vyvíja niekoľko nových kúskov ťažkých zbraní, ktoré na svete ešte nemajú obdobu, píše britský The Guardian. 

Vodca proputinovského motorkárskeho gangu Noční vlci, Alexander Zaldostanov, známy pod prezývkou Chirurg, sa otvorenia zúčastnil a je z parku nadšený. "Keď sa na to pozriem, som hrdý na Rusko a uvedomujem si, že máme niečo, s čím sme schopní odpovedať Američanom," vyhlásil.

Spokojní Noční vlci

Asi tucet Nočných vlkov navštívil park aby sa inšpiroval pre podobný projekt, ktorý pripravujú na predmestí Sevastapoľu na anektovanom Kryme.

SITA

"V sovietskych časoch nám bola armáda vzdialená. Teraz k nej máme bližšie. Armáda je zidealizovaná, čo je podľa mňa dobré," pokračuje Zaldostanov. "Ak nebudeme naše deti učiť my, Amerika to spraví za nás, tak, ako sme videli na Ukrajine," dodal.

Ruské víťazstvá

Keď sa park v Kubinke úplne dokončí, budú ho môcť denne navštevovať desiatky tisíc návštevníkov. Pozrieť si budú môcť rekonštrukciu najslávnejších bitiek v ruskej i sovietskej histórii aj ukážky vojenských zbraní, zastrieľať si z dela či vyskúšať extrémne športy.

"Myslím si, že tento park je darom pre Rusov, ktorí takto môžu zhliadnuť silu ruských ozbrojených síl,"vyhlásil ruský ortodoxný kňaz Sergej Privalov na slávnostnom otváracom ceremoniáli. "Deti sem môžu prísť, hrať sa s výzbrojou, liezť po tankoch a vidieť všetku modernú technológiu, ktorú nemohli nikdy predtým," dodal.

SITA

Návštevníci sa budú môcť ubytovať v hoteloch priamo v parku. Dokončený bude v roku 2017 a ministerstvo obrany bude stáť 20 miliárd rubľov.

Rusko svoju vojenskú silu ukázalo aj počas grandióznej prehliadky pri príležitosti osláv 70. výročia víťazstva sovietskej armády nad nacistickým Nemeckom. Pozrite sa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy