Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tragédia na rieke. Potopila sa loď so 460 ľuďmi
Zdielať na

Tragédia na rieke. Potopila sa loď so 460 ľuďmi

PEKING / Na juhočínskej rieke Jang-c-ťiang sa v noci z pondelka na utorok potopila loď s takmer 460 ľuďmi na palube. Podľa najnovších údajov sa z vody podarilo vytiahnuť zatiaľ pätnásť ľudí, minimálne šesť zahynulo. Prácu záchranárov komplikuje silný vietor a výdatný dážď. Z trupu prevrátenej lode je podľa niektorých zdrojov počuť klopanie a volanie o pomoc.

Loď sa plavila z východočínskeho Nankingu do stredočínskeho Čchung-čchingu. Potopila sa počas silnej búrky neďaleko mesta Wu-chan.

Podľa čínskych médií bolo na palube 458 ľudí, z toho 400 čínskych pasažierov, päť zamestnancov cestovných kancelárií a 47 členov posádky.

Väčšinu cestujúcich tvorili turisti vo veku 50 až 80 rokov.

Zachrániť sa zatiaľ podarilo aj kapitána a hlavného inžiniera, píše CNN. Plavidlo sa podľa nich potopilo veľmi rýchlo, počas jednej až dvoch minút odkedy ho zasiahla tropická búrka.

SITA


Hĺbka koryta je na mieste nešťastia až 15 metrov. Na pomoc dorazila polícia aj armáda. Záchranári sa teraz snažia vyrezať v trupe lode dieru, aby sa im podarilo zachrániť ľudí, ktorí prežili.

Na miesto nehody už zamieril aj čínsky premiér Li Kche-čchiang.

SITA


Loď s názvom Východná hviezda patrí spoločnosti Chongqing Eastern Shipping, ktorá se zameriava na prepravu turistov. Plavidlo má dĺžku 76 metrov, je z roku 1994 a celkovú kapacitu malo 534 cestujúcich.

SITA

Pozrite si video z miesta nešťastia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy