Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Potopil sa trajekt. Zo 100 pasažierov neprežilo 31
Zdielať na
Zahraničie

Potopil sa trajekt. Zo 100 pasažierov neprežilo 31

Zdroj: ISIFA

DHÁKA / V Bangladeši sa v nedeľu potopil trajekt s asi stovkou cestujúcich. Narazila doň nákladná loď. Pri nehode zahynulo 31 ľudí, informovali podľa agentúry AP miestne úrady.

Záchranná operácia stále pokračuje a množstvo ľudí zostáva nezvestných. Nie je však jasné, koľko, pretože plavebné spoločnosti v Bangladéši obyčajne nemajú zoznamy cestujúcich.

Uviazli vo vnútri

Trajekt sa potopil na mieste, kde je asi šesťmetrová hĺbka. Jeden z cestujúcich, ktorý nehodu prežil povedal, že mnoho ľudí uviazlo vo vnútri plavidla. Zachrániť sa podarilo najmä tých, ktorí cestovali na otvorenej palube.

Podľa hasičov sa loď potopila na rieke Padma v nedeľu ráno, asi 40 kilometrov od hlavného mesta Dháky. Okrem hasičov na mieste pomáha aj veľa lodí, ktoré plávali v okolí.

Bez predpisov

Agentúra AP pripomína, že nehody trajektov nie sú v chudobnom Bangladéši, pretkanom viac než 130 riekami, ničím neobyčajným. Padma je jednou z najväčších riek v krajine, kde sa často nedodržujú bezpečnostné predpisy pre lodnú dopravu. Minulý rok v auguste sa v ich vodách potopil trajekt s kapacitou 85 ľudí, ktorý viezol cez 200 osôb. Viac než stovka z nich pri nehode zahynula.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy