Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Streľba v obytnom komplexe, zomrelo päť ľudí
Zdielať na

Streľba v obytnom komplexe, zomrelo päť ľudí

WÜRENLINGEN / Niekoľko mŕtvych našli policajti v dome a jeho okolí v rezidenčnej štvrti v meste Würenlingen v severošvajčiarskom kantóne Aargau. Činu zrejme predchádzala hádka, uviedla to tamojšia polícia na tlačovej konferencii. Medzi mŕtvymi sú samí dospelí vrátane strelca, ktorý bol príbuzným jednej z obetí a život si pravdepodobne vzal sám.

Švajčiarsky denník Tages Anzeiger citoval susedov, podľa ktorých je obetí streľby päť ľudí. Zomrel jeden manželský pár, ich syn a tiež syn rodiny zo susedného domu.

Susedia hovoria, že neskoro v noci počuli niekoľko výstrelov. "Padli tri výstrely," povedal serveru 20min.ch jeden z obyvateľov štvrti.

Zalarmovali preto políciu. Telá našli muži zákona v dome i pred ním.

Švajčiar podľa polície najskôr zastrelil svokra a svokru, potom svojho švagra a nakoniec aj suseda. Následne otočil zbraň proti sebe.

Mesto Würenlingen má asi 4500 obyvateľov. Len niekoľko stoviek metrov od miesta sobotňajšej streľby zabil v roku 1985 jeden realitný maklér milenca svojej ženy a dve prostitútky. Dostal dvadsať rokov väzenia, uviedla agentúra AFP.

Streľba v obytnom komplexe, zomrelo päť ľudí, pozrite si video:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy