Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajti v Žiline strieľali po mužovi, ktorý ukradol dodávku
Zdielať na

Policajti v Žiline strieľali po mužovi, ktorý ukradol dodávku

ŽILINA / V piatok ráno zaznel na žilinskom vodnom diele výstrel z policajnej zbrane. Dvadsaťšesťročný Peter, ktorý sedel za volantom cudzieho auta, spôsobil nehodu a pokúsil sa policajtom ujsť cez potok. Nakoniec ale skončil v putách.

Muž, ktorý sedel za volantom ukradnutej dodávky, sa snažil pred policajtmi z PMJ ujsť, zastavil ho až varovný výstrel do vzduchu. Premočenému a špinavému Petrovi nasadili putá potom,  čo ho jeden z policajtov musel naháňať po potoku.

"Môžeme potvrdiť, že policajti pri služobnom zákroku použili v zmysle zákona varovný výstrel do vzduchu, aby zabránili úteku prenasledovanej osoby, lebo tá nereagovala na ich opakované výzvy a stále unikala," informuje hovorca policajného zboru Radko Moravčík.

Bez vodičáku

Peter chcel zrejme utiecť z viacerých príčin, dodávka ktorú šoféroval totiž ráno zmizla z parkoviska na sídlisku Vlčince. Žilinčan navyše nemá vodičák a aby toho nebolo málo, cestou k vodnému dielu, havaroval.

Podľa našich informácií mal mladík unikať s nožom v ruke. Celé dopoludnie kriminalisti zaisťovali stopy, a to nielen v aute. Vraj mali nájsť aj mačetu, či ale patrí Petrovi, to polícia zatiaľ neprezradila.

Na mieste bola redaktorka Andrea Lukoničová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy