Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Streľba v Svätom Antone. Žena (49) bojuje o život
Zdielať na

Streľba v Svätom Antone. Žena (49) bojuje o život

SVÄTÝ ANTON / Dopoludnia krátko pred desiatou našiel v rodinnom dome v obci Svätý Anton (okres Banská Štiavnica) muž postrelenúp manželku. Podľa informácií TV JOJ žena ležala v spálni na posteli. Vrtuľník ju v kritickom stave previezol do nemocnice v Banskej Bystrici.

Žena okamžite po prevoze do nemocnice podstúpila operáciu. Mala strelné poranenie hlavy. "Pacientku sme prijali na Oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny. Podrobí sa chirurgickému zákroka. Jej stav je kritický," uveidla hovorkyňa banskobystrickej nemocnice Ružena Maťašeje

Streľba sa ulicou ozvala okolo desiatej hodiny dopoludnia. Podľa reportérky TV JOJ Kataríny Kováčikovej nikto netuší, čo sa mohlo stať. Zbraň mal v legálnej držbe manžel postrelenej ženy. Práve on vec nahlásil na polícii.

Obyvatelia dedinky, ktorí dvojicu poznajú tvrdia, že sú bezproblémoví. Muž chodil na týždňovky pracovať mimo Slovenska. Manžel 49-ročnej ženy už vypovedal na polícii. Tvrdí, že v čase incidentu pracoval v záhrade."Nehádali sa. Dobrý bol aj on aj ona," hovorí suseda. 

Tri verzie

vyšetrovatelia pracujú s tromi verziami. Mohlo ísť o nešťastnú náhodu či pokus o samovraždu. Vylúčiť sa nedá ani to, že išlo o vraždu. Rozhodujúce budú expertízy a ďalšie skúmanie stôp.

"Polícia v Banskej Štiavnici začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Ako k strelnému poraneniu došlo, polícia vyšetruje," uviedla hovorkyňa banskobystrických krajských policajtov Mária Faltániová.

Ženu previezli vrtuľníkom do banskobystrickej nemocnice:

TV JOJ

Žena je v kritickom stave, okamžite ju operovali:

TV JOJ

Téme sa venujú Noviny o 19:30.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy