Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Miroslav si ľahol k mŕtvej Oľge, chcel zamaskovať vraždu
Zdielať na

Miroslav si ľahol k mŕtvej Oľge, chcel zamaskovať vraždu

POHRONSKÁ POLHORA / Polícia už pozná okolnosti záhadnej smrti 40-ročnej Oľgy z Pohronskej Polhory (okres Brezno). Záchranári našli jej telo cez víkend v posteli. Na tele mala bodné poranenia.

Netrvalo ani 24 hodín a polícia obvinila jej 48-ročného priateľa Miroslava. Ten si po svojom čine ľahol k obeti do postele. "Treba mu dať riadnu pálku, nech ide do väzenia," myslí si príbuzný.

Vraždu chcel zamaskovať

Miroslav sa snažil všetko zamaskovať. Príbuzní tvrdia, že Oľgu prezliekol, aby nebolo vidieť ranu na bruchu a do vrecka jej dal lieky. Vraj aby to vyzeralo, že si sama siahla na život. Až potom zavolal od susedov pomoc.

Podľa pitvy Oľga zomrela na vykrvácanie po útoku nožom. "Štyridsaťosemročnému mužovi bolo vznesené obvinenie zo zločinu zabitia a zo strany vyšetrovateľa bol podaný návrh na jeho väzobné stíhanie," uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Miroslava v nedeľu v neskorých večerných hodinách predviedli pred sudcu v Brezne, ktorý rozhodol o jeho vzatí do väzby. Motívom bola podľa príbuzných žiarlivosť. "On žiarlil asi na všetkých," tvrdí príbuzný.

Priznal sa

Miroslav sa ku všetkému priznal. Policajti najskôr počkali, kým vytriezve. Niekoľko hodín po útoku mal viac ako jedno promile. Za zabitie mu hrozí trest desať rokov.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy