Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Brutálnych vrahov dôchodcov má podľa polície usvedčiť špeciálny pokus
Zdielať na

Brutálnych vrahov dôchodcov má podľa polície usvedčiť špeciálny pokus

VINOSADY/BRATISLAVA / Vo Vinosadoch, v okrese Pezinok prišli pri brutálnom útoku zabijakov o život dvaja dôchodcovia. V rodinnom dome ich na smrť ubili útočníci, ktorých besnenie prežila ich tretia obeť, taktiež stará pani. Polícia s prokuratúrou označila za vrahov dvoch mladíkov no ani po viac ako trojročnom súdnom procese im vina dokázaná stále nie je.

Mladíkov vo Vinosadoch zachytáva záznam z priemyselnej kamery, ktorý je súčasťou spisu. Video je označené ako jeden z kľúčových dôkazov. A práve videozáznam po preskúmaní znalcom posúva súdny proces s obžalovanými do inej roviny.

Prokurátor žiada vykonať vyšetrovací pokus. Navrhuje, aby po piatich rokoch Lukáš s Máriusom vycestovali do obce Vinosady, a pred očami vyšetrovateľov a objektívom priemyselnej kamery kráčali a pohybovali sa rovnako, ako osoby na pôvodnom zázname.

Potom znalec porovná aktuálny záber z pôvodným a určí, či ide o tie isté osoby, alebo nie.  "Bolo by vhodné pre znalca, aby bol vyhotovený záznam aj zo súčasnosti pre účel porovnávania," uviedol dozorujúci prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave Michal Šurek. Výsluch znalca je na programe v lete.

Pozrite si priložené video:

Pojednávanie v prípade vrážd dôchodcov v obci Vinosady z roku 2010 museli  na Okresnom súde Bratislava I odročiť. Nedostavil sa súdny znalec ani svedok, ktorého plánovali vypočuť. Sudca stanovil nový termín pojednávania na 17. júna.

Brutálna vražda dvoch bratov dôchodcov sa stala vo Vinosadoch (okres Pezinok) koncom marca 2010. Policajti obvinili z vraždy a porušovania domovej slobody vtedy len sedemnásťročného Lukáša T. a o dva roky staršieho Máriusa M.

Dvojica podľa žalobcov vnikla 27. marca do rodinného domu na Modranskej ulici, kde zabili 99-ročného muža z USA a jeho 83-ročného brata. Obaja zomreli na následky úderov od tupých podlhovastých predmetov a na následky bodnorezných zranení.

Tínedžeri sa pokúsili v dome zabiť aj 80-ročnú dôchodkyňu, manželku mladšieho zo zavraždených. Spôsobili jej päť bodných rán do chrbta a dve bodné rany do hrude.

Za tento brutálny čin hrozí staršiemu z dvojice trest 20 až 25 rokov, prípadne doživotie. V prípade mladistvého páchateľa sa trest znižuje na polovicu, kde je maximálna trestná sadzba 15 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy