Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mladíkovi (19) za dvojnásobnú vraždu hrozí doživotie
Zdielať na

Mladíkovi (19) za dvojnásobnú vraždu hrozí doživotie

Dvaja mladíci vo veku devätnásť a sedemnásť rokov marci brutálne dobili a usmrtili dvoch dôchodcov v rodinnom dome vo Vinosadoch. V utorok ráno sa začalo súdne pojednávanie. Jednému z nich hrozí doživotie.

Jedného z dvojice tínedžerov, ktorých polícia obvinila z dvojnásobnej vraž vo Vinosadoch vzal súd 11. novembra do väzby. Dôvodom bola tzv. úteková a preventívna väzba. Obvinený mladík podal proti rozhodnutiu o väzbe sťažnosť.

Brutálna vražda

Z brutálnej dvojnásobnej vraždy z marca tohto roku v obci Vinosady polícia obvinila dvoch tínedžerov. Jeden má 19 a druhý 17 rokov. Dvaja mladí muži, Márius M. a L.T. mali 27. marca tohto roka v dopoludňajších hodinách neoprávnene vniknúť do rodinného domu na Modranskej ulici v obci Vinosady. Následne usmrtili poškodeného 99-ročného muža z USA a 83-ročného muža z obce Vinosady. Obaja zomreli na následky úderov od tupých podlhovastých predmetov a bodno-rezných zranení.

Vo vnútri rodinného domu sa nachádzala aj poškodená 80-ročná žena, ktorú sa dvaja obvinení mladíci taktiež pokúsili usmrtiť. Obvinení tejto žene spôsobili päť bodných rán do chrbta a dve bodné rany do oblasti hrude. Za tento brutálny skutok podľa Peczára hrozí 19-ročnému Máriusovi M. trest odňatia slobody na 20–25 rokov alebo doživotie. Mladistvému 17-ročnému L.T. sa trest znižuje na polovicu, kde je maximálna trestná sadzba 15 rokov.

Spali vo svojich detských izbách

V pojednávacej miestnosti Justičného paláca sú príbuzní obetí, ale aj rodinní príslušníci oboch mladíkov. Na pojednávanie sa prizerajú aj žiaci zo školy pre nadané deti. Obžalovaní však tvrdia, že spali vo svojich detských izbách.

Márius M. a L.T. vražda vo Vinosadoch

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy