Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šok na letisku. Otec chcel prepašovať syna v kufri, odhalil ho skener
Zdielať na

Šok na letisku. Otec chcel prepašovať syna v kufri, odhalil ho skener

MADRID / Španielski colníci v severoafrickej enkláve Ceuta zadržali Afričana, ktorý sa do krajiny pokúsil prepašovať svojho osemročného syna v kufri. Informovali o tom španielske médiá. Muž z Pobrežia slonoviny sa v španielsku zdržiava legálne, jeho syn ale potrebné povolenia nemal.

Podľa agentúry EFE otec žije od roku 2013 na Kanárskych ostrovoch a teraz sa vrátil do vlasti, aby odtiaľ do svojho nového bydliska presťahoval aj svojho malého syna.

Nemal ale potrebné doklady, a tak si podľa britského denníka Daily Mail najal marockú kuriérku, aby dieťa v kufri previezla cez hraničný priechod.

Devätnásťročná Maročanka sa ale colníkom v Ceute zdala podozrivá, a tak nechali jej batožinu prejsť röntgenom. na ňom sa ukázalo, že v kufri je skrčený človek. Podľa agentúry AFP bol chlapec v zúboženom stave. 

Otec v putách

Otec chlapca cez rovnaký hraničný priechod prechádzal o hodinu a pol neskôr. Polícia ho okamžite zadržala.

Enklávy Ceuta a Melilla predstavujú jediné pozemné hranice medzi Španielskom a Afrikou. Od marockého územia ich oddeľuje systém plotov, no i tak sa tam každoročne tisíce ľudí pokúša nelegálne preniknúť do Európy.

Chlapca v kufri odhalil skener na hraničnom priechode:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy