Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Štyridsať rokov utekal, teraz si chce odpykať trest
Zdielať na

Štyridsať rokov utekal, teraz si chce odpykať trest

FRANKFORT / Keď šesťdesiatšesťročný Clarence Moore tento týždeň zavolal na políciu a chcel sa nechať zatknúť, šerifov zástupca v kentuckom meste Frankfort si myslel, že si z neho strieľa. Moore sa priznal ku krádeži, ktorú spáchal v roku 1967 na úplne inom mieste v Spojených štátoch.

Muž, ktorý bol vtedy za svoj čin odsúdený, celkom trikrát utiekol z väzenia a takmer 40 rokov sa skrýval pred úradmi. Podľa policajtov sa rozhodol vydať spravodlivosti zrejme pre svoj zlý zdravotný stav, napísala agentúra AP.

Moora usvedčili z krádeže a odsúdili na sedem rokov väzenia v štáte Severná Karolína. Z výkonu trestu ale utiekol v okamihu, kedy väzni pracovali na oprave jednej z miestnych ciest. Polícia ho dolapila v roku 1971.

O rok neskôr opäť utiekol. V putách skončil znovu v roku 1975, tentokrát v Texase, kde utiekol priamo z cely o rok neskôr. Odvtedy bol na úteku.

Falošné identity

Keď poňho polícia prišla do domu vo Frankforte, bol vraj v žalostnom stave a museli ho najprv previezť do nemocnice. Následne putoval do vyšetrovacej väzby, píše britský denník Daily Mail

"Vyzerá skoro na 90," uviedol šerif okresu Franklin Pat Melton. Podľa neho Moora zrejme motivovalo k spolupráci s úradmi práve zdravie, lebo ako štvanec na úteku s falošnou identitou nemal prístup k zdravotnému poisteniu a ošetreniu.

Moore vraj počas obdobia úteku používal niekoľko falošných mien. Naposledy ho susedia poznali ako Ronnieho T. Dickinsona.

Žena, s ktorou v Kentucky žil, vraj nemala potuchy o jeho minulosti.

Clarence Moore bol štvancom dlhých 40 rokov, zradilo ho zdravie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy