Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Janukovyčovi spojenci umierajú, našli telo Kalašnikova
Zdielať na

Janukovyčovi spojenci umierajú, našli telo Kalašnikova

KYJEV / V Kyjeve našli telo Olega Kalašnikova, niekdajšieho poslanca za Stranu regiónov zosadeného prezidenta Viktora Janukovyča. Bol zastrelený. Informovalo o tom ukrajinské ministerstvo vnútra s tým, že prípad možno súvisí s udalosťami z minulého roka.

Kalašnikov sa totiž angažoval v hnutí Antimajdan, ktoré počas prozápadných demonštrácií v Kyjeve podporovalo Janukovyča.

"Niet pochýb o tom, že mŕtvy vedel veľa o tom, kto Antimajdan financoval a akými cestami. Tieto tajomstvá si so sebou vzal do hrobu," citovala agentúra Reuters ukrajinského ministra vnútra Antona Geraščenka.

V tejto súvislosti naznačil, že jeho znalosti o pozadí Antimajdanu mohli byť motívom možnej vraždy. Geraščenko ale ako dôvod nevylúčil ani Kalašnikovove obchodné záujmy.

Kalašnikova zastrelili pred vchodovými dverami jeho domu. Agentúry Interfax a Ukrajina s odvolaním sa na policajné záznamy informovala o dvoch strelcoch.

Šesť mŕtvych

Za posledných niekoľko týždňov zahynulo podľa agentúry AP najmenej šesť vysokých činiteľov Janukovyčovho režimu. Polícia väčšinu prípadov označila ako samovraždy.

Napríklad v marci zahynul niekdajší poslanec a bývalý gubernátor Záporožskej oblasti Alexander Peklušenko. Podľa polície sa zastrelil.

Takto to vyzeralo na námestí počas demonštrácie hnutia Antimajdan:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy